Aloe Vera

24.05.2021 05:28

Aloe vera má díky svému složení protizánětlivé, antibakteriální, anestetické a regenerační účinkyAloe se užívá zevně i vnitřně. Zevně pomáhá hojit mnohé kožní problémy - popáleniny, štípance, kožní alergie, ekzém, odřeniny, akné, kožní alergie...

A má využití i v chovatelství a to hlavně, když rodiče škubou své mláďata nebo při samotném škubání a taky, když je prostě nekvalitní opeření! "Recept" jsem dostal od zahraničních chovatelů, kteří prý s tím mají velice uspokojivé výsledky... já osobně jsem neměl ještě možnost to vyzkoušet (naštěstí), ale určitě bych se toho nebál a zkusil bych to nebo Aloe Vera je léčivá rostlina, která teda, když nepomůže, tak jistě neublíží!


POSTUP:

urežeme asi 10cm kousek listu Aloe Vera a na rovné straně listu očistíme asi 5cm vrchní šlupky, aby jsme se dostali na střední gelovou část a pak postiženého papouška tím gelem natřeme... když má jen vyškublé místa, tak jen ty...a nemusíme se obávat, když se gel dostane i na oči...a potírají se i nohy, prsty, drápky, zobák, praskliny na zobáku, ozobí... Postup se opakuje dle potřeby!